Henna is een groene poeder dat een rode kleur afgeeft dat gebruikt wordt voor het verven van de handpalmen en het haar. In de vorm van lichaamsversiering komt het vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen.


Henna is afkomstig van een                                  struik (Lawsonia inermis) dat
ca. 3500 v. Chr. al werd                                      gekweekt. De henna struik komt uit de kattenstaartfamilie.                                   (Lythraceae)

Tatoeages met zuivere 'Henna' vormen geen problemen en verdwijnen na enkele weken vanzelf. We praten over tatoeages, maar eigenlijk is dit niet het geval.
De Henna tekening wordt niet 'in' de huid geprikt of gezet, maar wordt tijdelijk 'op' de huid getekend. Natuurlijke Henna is veilig voor de huid.


       


BLACK HENNA
Waar je voor moet oppassen is 'Black' Henna. Om de tekeningen donkerder te maken voegt men de stof: PPD (
p-Fenyleendiamine )
aan de Henna toe, wat enorm gevaarlijk kan zijn en "ernstige allergische reacties" veroorzaken.
Een andere kleurstof die ook gebruikt kan worden is; paratolueen diamine.
In juni 2005 werd er officieel gewaarschuwd voor Black Henna via de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Omdat er veel klachten waren over tijdelijke tatoeages die vaak tijdens de vakanties worden aangebracht wat brandwonden en huid-
problemen veroorzaakten. Henna is NOOIT zwart. Henna is rood tot roodbruin. Zwarte Henna bestaat niet! Lees meer...

Om zeker te zijn als je een Henna tekening wilt laten zetten, dat het zuivere Henna is en geen Black Henna.... ja, dat blijft moeilijk. Wel is het zo dat een Henna Painting niet hoort te prikken! Heb je echt last van de Henna als het op je huid wordt aangebracht, haal het er dan direct af!!!

Henna Tatoeages moeten eigenlijk zo lang mogelijk blijven zitten op de huid, dus je kan wel bedenken dat als het prikt of het brand dat dit echt niet klopt!!!!